Kategorie
Moje Mercateo
Zaloguj się / zarejestruj
Koszyk zakupów
 
 

Pirometr PCE Instruments PCE-IR 100


Liczba:  szt.  
Informacje o produktach
Produktabbildung
Produktabbildung
Nr artykułu:
     7619-2452477-BP
Producent:
     PCE Instruments
Nr producenta:
     PCE-IR 100
EAN/GTIN:
     4250348700926
Słowa kluczowe:
Termometr elektroniczny z sondą
Termometry igłowe
Termometr igłowy
Termometry elektroniczne z sondą
Pirometr PCE Instruments PCE-IR 100 Termometr na podczerwień PCE-IR 100 bezdotykowy i stykowy pomiar temperatury połączony w jednym urządzeniu pomiarowymDuży zakres pomiarowynadaje się do stosowania w sektorze spożywczym zgodnie z HACCPRegulowany współczynnik emisyjności (ustawienie fabryczne) dla artykułów spożywczych Termometr HACCP na podczerwień do żywności: Termometr HACCP do bezdotykowego pomiaru temperatury żywności, surowej żywności, produktów schłodzonych ... lub do określenia temperatury wewnętrznej (z wysuwaną sondą) / termometr zgodny ze standardem HACCP. Termometr HACCP oferuje przetwórcom żywności, specjalistom serwisowym i inspektorom żywności prosty i skuteczny sposób określenia, czy temperatura żywności mieści się w zakresie HACCP. Termometr HACCP PCE-IR 100 pozwala na szybką, precyzyjną kontrolę temperatury powierzchni bez ryzyka zanieczyszczenia, a także daje możliwość rejestracji temperatury wewnętrznej żywności. Urządzenie pomiarowe szybko i łatwo zapewnia wstępny, szybki przegląd temperatury. Albo bezdotykowo, a więc bez ryzyka dla badanych produktów, albo za pomocą rozkładanej sondy penetracyjnej również w obszarze rdzenia. Termometr łączy w sobie szybkość, łatwość obsługi i dokładność bezdotykowego pomiaru temperatury powierzchni z termometrem penetracyjnym w celu określenia temperatury rdzenia. Ocenę szczególnie ułatwia sygnalizacja „bezpiecznych” i „niebezpiecznych” zakresów temperatur za pomocą kolorowych diod LED pod wyświetlaczem. HACCP w przejrzystej formie! Termometr HACCP PCE-IR 100 jest idealnym uzupełnieniem istniejących termometrów kontaktowych. Szybka wskazówka: Zasady HACCP są ustanowione i gwarantują stałą jakość produktu przy jednoczesnym uwzględnieniu i unikaniu zagrożeń higienicznych. Producenci praktycznie nie mogą sobie pozwolić na wprowadzenie na rynek żywności, która nie została wyprodukowana/monitorowana zgodnie z tymi zasadami. Ważna jest kontrola temperatury i przestrzeganie relacji temperatura-czas, co zapewnia, że produkty nigdy nie są narażone na zagrożenia higieniczne. Jest to szczególnie interesujące ze względu na coraz dłuższe trasy transportu surowców i wyrobów gotowych. Słowem kluczowym jest tutaj łańcuch chłodniczy. Jednak ograniczenie stosowania konserwantów w celu wydłużenia okresu przydatności do spożycia wymaga również alternatywnych metod. Są to często zabiegi termiczne, takie jak chłodzenie lub ogrzewanie. Pomagają w tym sygnały poniżej wyświetlacza: Zielony = Bezpieczny Czerwony = Uwaga Obszar „Uwaga” obejmuje zakres temperatur, w których towary łatwo psujące się powinny przebywać tylko przez krótki czas (4–60°C). Na wyświetlaczu pojawia się zmierzona temperatura. Dane techniczne: Dalsze dane techniczne: Bezdotykowy pomiar temperatury na podczerwień -33... +220 °C Rozdzielczość: 0,2 °C Dokładność: -30 °C 0 °C: ±1 °C+0,1/°C 0 °C ... 65 °C: ±1 °C 65 °C ... 200°C: ±1,5% odczytu Czas reakcji 500 ms Czułość widmowa 8 ... 14 µm Emisyjność regulowana w zakresie 0,10 ... 1,00 w krokach co 0,01 (ustawienie wstępne na 0,95) Stosunek punktu pomiarowego 2,5:1 minimalny Średnica plamki pomiarowej 11,5 mm Pomiar dotykowy (temperatura rdzenia) Zakres pomiaru temperatury -55... +330 °C Rozdzielczość: 0,2 °C Dokładność Poniżej -5 °C: ±1 °C -5 °C...+65 °C: ± 0,5 °C Powyżej 65 °C: ±1,0% odczytu Czas reakcji 7 - 8 s. Wymiary czujnika średnica: 3,2 mm / długość: 150 mm Termopara typu czujnika (typ K) Ogólna charakterystyka, powtarzalność, w granicach dokładności urządzenia Funkcje Max / Min / Hold / Lock Temperatura otoczenia 0 °C ... + 50 °C Zasilanie 2x 1,5V AAA żywotność baterii min 40 godzin ciągłej pracy Oświetlenie miejsca pomiaru LED Wskazywanie wartości 15 s 4-cyfrowy wyświetlacz Stopień ochrony IP65 (wodoodporność) Wymiary (z baterią) 190 mm x 22 mm x 38 mm Dostawa obejmuje: 1 x termometr HACCP PCE-IR 100 1 x akumulator 1 x pokrowiec 1 x instrukcja obsługi
Przegląd warunków1
Termin dostawy
Stan magazynu
Cena
Jest w magazynie Jest w magazynie
od PLN 435,52*
  
Cena obowiązuje od 500 szt.
Wybierz osobiście warunki zakupu
Poleć artykułDodaj do listy zakupów
Ceny ruchome
Liczba zamawianego produktu
Netto
Brutto
Jednostka
1 szt.
PLN 488,80*
PLN 601,22
za szt.
od 2 szt.
PLN 481,16*
PLN 591,83
za szt.
od 5 szt.
PLN 475,81*
PLN 585,25
za szt.
od 10 szt.
PLN 466,91*
PLN 574,30
za szt.
od 500 szt.
PLN 435,52*
PLN 535,69
za szt.
Akcesoria
Akcesoria dostępne w naszym asortymencie:
Rodzaj
Fotografia
Artykuł
Producent/nr
Cena
Akcesoria
Voltcraft
VC-12668765
od PLN 25,28*
* Ceny oznaczone gwiazdką są cenami netto i nie zawierają obowiązującej stawki VAT.
Nasza oferta skierowana jest wyłącznie do przedsiębiorstw, osób prowadzących działalność gospodarczą i wykonujących wolne zawody.