| |
|
| Nr artykułu: 7619-2452477-BP Nr producenta: PCE-IR 100 EAN/GTIN: 4250348700926 |
| |
|
| | |
| Pirometr PCE Instruments PCE-IR 100 Termometr na podczerwień PCE-IR 100 bezdotykowy i stykowy pomiar temperatury połączony w jednym urządzeniu pomiarowymDuży zakres pomiarowynadaje się do stosowania w sektorze spożywczym zgodnie z HACCPRegulowany współczynnik emisyjności (ustawienie fabryczne) dla artykułów spożywczych Termometr HACCP na podczerwień do żywności: Termometr HACCP do bezdotykowego pomiaru temperatury żywności, surowej żywności, produktów schłodzonych ... lub do określenia temperatury wewnętrznej (z wysuwaną sondą) / termometr zgodny ze standardem HACCP. Termometr HACCP oferuje przetwórcom żywności, specjalistom serwisowym i inspektorom żywności prosty i skuteczny sposób określenia, czy temperatura żywności mieści się w zakresie HACCP. Termometr HACCP PCE-IR 100 pozwala na szybką, precyzyjną kontrolę temperatury powierzchni bez ryzyka zanieczyszczenia, a także daje możliwość rejestracji temperatury wewnętrznej żywności. Urządzenie pomiarowe szybko i łatwo zapewnia wstępny, szybki przegląd temperatury. Albo bezdotykowo, a więc bez ryzyka dla badanych produktów, albo za pomocą rozkładanej sondy penetracyjnej również w obszarze rdzenia. Termometr łączy w sobie szybkość, łatwość obsługi i dokładność bezdotykowego pomiaru temperatury powierzchni z termometrem penetracyjnym w celu określenia temperatury rdzenia. Ocenę szczególnie ułatwia sygnalizacja „bezpiecznych” i „niebezpiecznych” zakresów temperatur za pomocą kolorowych diod LED pod wyświetlaczem. HACCP w przejrzystej formie! Termometr HACCP PCE-IR 100 jest idealnym uzupełnieniem istniejących termometrów kontaktowych. Szybka wskazówka: Zasady HACCP są ustanowione i gwarantują stałą jakość produktu przy jednoczesnym uwzględnieniu i unikaniu zagrożeń higienicznych. Producenci praktycznie nie mogą sobie pozwolić na wprowadzenie na rynek żywności, która nie została wyprodukowana/monitorowana zgodnie z tymi zasadami. Ważna jest kontrola temperatury i przestrzeganie relacji temperatura-czas, co zapewnia, że produkty nigdy nie są narażone na zagrożenia higieniczne. Jest to szczególnie interesujące ze względu na coraz dłuższe trasy transportu surowców i wyrobów gotowych. Słowem kluczowym jest tutaj łańcuch chłodniczy. Jednak ograniczenie stosowania konserwantów w celu wydłużenia okresu przydatności do spożycia wymaga również alternatywnych metod. Są to często zabiegi termiczne, takie jak chłodzenie lub ogrzewanie. Pomagają w tym sygnały poniżej wyświetlacza: Zielony = Bezpieczny Czerwony = Uwaga Obszar „Uwaga” obejmuje zakres temperatur, w których towary łatwo psujące się powinny przebywać tylko przez krótki czas (4–60°C). Na wyświetlaczu pojawia się zmierzona temperatura. Dane techniczne: Dalsze dane techniczne: Bezdotykowy pomiar temperatury na podczerwień -33... +220 °C Rozdzielczość: 0,2 °C Dokładność: -30 °C 0 °C: ±1 °C+0,1/°C 0 °C ... 65 °C: ±1 °C 65 °C ... 200°C: ±1,5% odczytu Czas reakcji 500 ms Czułość widmowa 8 ... 14 µm Emisyjność regulowana w zakresie 0,10 ... 1,00 w krokach co 0,01 (ustawienie wstępne na 0,95) Stosunek punktu pomiarowego 2,5:1 minimalny Średnica plamki pomiarowej 11,5 mm Pomiar dotykowy (temperatura rdzenia) Zakres pomiaru temperatury -55... +330 °C Rozdzielczość: 0,2 °C Dokładność Poniżej -5 °C: ±1 °C -5 °C...+65 °C: ± 0,5 °C Powyżej 65 °C: ±1,0% odczytu Czas reakcji 7 - 8 s. Wymiary czujnika średnica: 3,2 mm / długość: 150 mm Termopara typu czujnika (typ K) Ogólna charakterystyka, powtarzalność, w granicach dokładności urządzenia Funkcje Max / Min / Hold / Lock Temperatura otoczenia 0 °C ... + 50 °C Zasilanie 2x 1,5V AAA żywotność baterii min 40 godzin ciągłej pracy Oświetlenie miejsca pomiaru LED Wskazywanie wartości 15 s 4-cyfrowy wyświetlacz Stopień ochrony IP65 (wodoodporność) Wymiary (z baterią) 190 mm x 22 mm x 38 mm Dostawa obejmuje: 1 x termometr HACCP PCE-IR 100 1 x akumulator 1 x pokrowiec 1 x instrukcja obsługi |
| | |
| | | |
| Dalsze słowa kluczowe: Termometr penetracyjny, Termometry penetracyjne, Termometry rdzeniowe, Termometr rdzeniowy, Pirometr, Termometr laserowy podczerwieni, Termometry laserowe podczerwieni, Termometr na podczerwień, Termometry na podczerwień, Miernik temperatury na podczerwień, Mierniki temperatury na podczerwień, Termometr bezdotykowy Infrared, Termometr laserowy, Termometry laserowe, Pirometry, Termometry kontaktowe, Termometr kontaktowy, Termometr spożywczy, Termometry spożywcze, Termometr do żywności, Termometry do żywności, Czujnik temperatury żywności, Czujniki temperatury żywności, Termometr gastronomiczny, Termometry gastronomiczne, termometry igłowe, PCE Instruments, PCE-IR 100, pirometr, termometr na podczerwień, termometr ir |
| | |
| |